English

Telefonat karikohen duke ecur në këmbë

SHBA, 25 Gusht NOA - Celularë, laptop dhe tableta shumë shpejt mund të karikohen duke ecur në këmbë.

Gjithçka do të bëhet e mundur falë një instrumenti të ri, të ideuar nga dy inxhinierë amerikanë, Tom Krupenkin dhe Ashley Taylor të Universitetit të Wisconsin-Madison.

Ky instrument mbledh energji mekanike të hapave tanë gjatë ecjes dhe e transformon atë në energji elektrike.

Instrumenti u prezantua në revistën Nature Communications dhe dy shkencëtarët që tani kanë arritur të krijojnë një ndërmarrje, kanë si objektiv të hedhin në treg dhe ta vendosin atë pikërisht tek këpucët.

r.b/NOA

KOMENTE