English

Parada e homoseksualëve ndalohet në Beograd

Beograd, 30 Shtator 2011 - Policia serbe ka ndaluar Paradën e Homoseksualëve dhe protestën që kundërshtonte atë - të dyja të planifikuara për këtë fundjavë.

Autoritetet e rendit thanë se ndalojnë tubimet për të parandauluar shpërthimin e dhunës, gjë që ka ndodhur në dy ngjarje të ngjashme në Beograd, vitin e kaluar, raporton radio RFE.

Perëndimi i ka kërkuar Serbisë të mbrojë të drejtat e homoseksualëve dhe të minoriteteve të tjera, nëse dëshiron të bëhet pjesë e Bashkimit Evropian.

KOMENTE