English

Sklerozë, tek 61% e pacientëve ndikon dhe në rendimentin e ekonomisë

Amsterdam, 24 tetor NOA - Skleroza e shumëfishtë nuk ndikon vetëm në shëndetin tonë, por dhe në mirëqenien sociale dhe ekonomike. Diçka të tillë e vuajnë shumë persona që janë të prekur nga kjo sëmundje. Për 61% të pacientëve, sëmundja, ndikon faktikisht dhe në një rënie të buxhetit ekonomik, ndërsa 20 % e pacientëve pohon se kanë humbur postin e tyre në punë. Diçka e tillë është provuar nga një sondazh që është kryer mbi 1 mijë e 200 pacient, një sondazh i kryer nga National multiple Sclerosis Society (Nmss), i cili më pas është prezantuar në kongresin ndërkombëtar të që po zhvillohet në Amsterdam. r.b/NOA

KOMENTE