English

Bebet në bark, ja si e ndiejnë humorin e nënës

Kaliforni, 14 nëntor 2011 NOA/R.Bulku - Bebet teksa ende janë në barkun e nënës arrijnë të perceptojnë humorin e mamasë së tyre.

Më pas sensacionet që marrin ata nga nënat mund të jenë ndikuese dhe në zhvillimin e tyre pas lindjes.

Këto të dhëna janë pjesë e një studimi, rezulati i të cilit është demonstruar nga specialistët dhe hulumtuesit e Universitet të Kalifornia Irvine në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Është vënë re se fetusi në mitër ndjen rrahjet kardiake të nënës dhe se alkooli së bashku me duhanin, në konsumimin e tyre gjatë shtatzënisë, mund të çojnë në një evoluim fatal.

Fetusi mund të dëgjojë dhe zhurma të jashtme, por me sa duket “fuqitë e tij perceptuese janë më shumë akute, raporton agjencia e lajmeve NOA.al, duke cituar të dhënat e studimit.

r.b/NOA

KOMENTE
  • Nje nene e re11:48 - 14 Nëntor 2011
    Ju FLM qe na ndihmoni te kemi njohuri do ju lutesha te jepnit dicka me te zgjeruar per te na ndihmuar akoma me shume.