English

Ndotja që bën njerëzimi, provokon shiun, stuhitë dhe thatësirën

SHBA, 15 nëntor 2011 NOA/ R.Bulku - Ndotja e atmosferës dhe pluhurat e shumtë mund të shkaktojnë efekte të shumta në zhvillimin e reve, thuhet në një studim të fundit që është publikuar nga mediat amerikane.

Këto faktorë mund të sjellin një inkrementim (përftim) të reshjeve dhe stuhive në rajonet e lagështa dhe gjithashtu mund të reduktojnë ato në vende që mbizotëron thatësira.

Rezultati i studimit që është zbuluar nga një studim i realizuar në Universitetin e Maryland, është publikuar në revistën Nature Geoscience.

Studiuesit, në bazë të të dhënave të dhjetëvjeçarit të fundit kanë verifikuar ekzistencën ndikuese të ndotjes së ambientit në krijimin e reve dhe në pasojat që mund të sjellë, si përsa i përket ndryshimit të frekuencës, por edhe intensitetit të reshjeve.

r.b/NOA

KOMENTE