English

Pasaporta e falsifikuar e Hitlerit

Londër, 19 nëntor NOA - Nga arkivat e “Special Operations Executive”, grupi i punëtorëve britanik që merrej me organizimin e Rezistencës në vende të pushtuara nga gjermanët gjatë luftës së dytë botërore, ka nxjerrë një pasaportë të falsifikuar të Adolf Hitler. Bëhet fjalë për një dokument veçanërisht interesant pasi tregon si mjeshtërinë ashtu dhe ironinë e falsifikatorëve. Në pasaportën e falsifikuar të Hitlerit, faktikisht, është vendosur shkronja ‘j’ për të pohuar se ishte “jew” (çifut) dhe gjithashtu kishte një vizë hyrëse në Palestinë. Megjithatë nuk përfundon me kaq pasi falsifikatorët e kanë paraqitur Hitlerin thjesht si një piktor me mustaqe. r.b/NOA

KOMENTE
 • Anis Gjoka12:19 - 20 Nëntor 2011
  ska kuptim fare qe Hitleri te kete qene cifut.....eshte njelloj si te thuash se Sekndebeu ishte Turk..pastaj hitleri ka vdekur ne moshen 74 vjecare ne Argjentine dhe ka lene dy vajza
 • Hominus noctrurna10:47 - 20 Nëntor 2011
  Hitleri? Me i preferuar per veprat e tij ??? Besoj se ka qene krejt e kunderta...
 • Ilaz Xhinovci10:32 - 20 Nëntor 2011
  Edhe dreqi eshte i menqur!
 • Albert Islami10:29 - 20 Nëntor 2011
  kjo pasaport flet per priudhen pas pushtimit te gjermanis nga forcat aleate, dhe mundesin qe ai është aqrratisur dhe sipas te gjitha gjasave ka vdek naryralisht ne Argjendtin...
 • gazzi01:44 - 20 Nëntor 2011
  adolf hitleri ka qen njeri shm i menqur aj ka qen mbret
 • superboy00:51 - 20 Nëntor 2011
  ku ka pas nevoj adofl hitler per pasaport pothuj se gjith europa ka ken e tija per gadi 5vjet e ma shum.
 • Qazim Misimi09:34 - 19 Nëntor 2011
  adolf hitler ka qene prsonazh me me fame ne boten e asaj kohe dhe dot te ngele si njeriu me i preferuar i gjthe koherave .per veprat e tij.