English

Një amerikan në tre është gati i varfër

Nju Jork, 20 nëntor 2011, NOA – Një amerikan në tre është gati i varfër. Këtë të dhënë të frikshme për krizën ekonomike, që ka kapur Shtetet e Bashkuara të Amerikës e ka bërë publike prestigjozja amerikanë “New York Times”, citon agjencia e lajmeve NOA.al.

Gazeta jep alarmin në një artikull të sotëm ku shkruhet se “28 për qind e amerikanëve kanë një punë me kohë të plotë, gjysma e tyre janë të martuar, dhe pjesa më e madhe e amerikanëve jeton nën një strehë, nget një makinë, një model ky i njohur”.

Kjo është panorama e “amerikanëve gati të varfër”, që përbëjnë gati 100 milion shtetas, pra një raport i tillë, “një amerikan në tre”, të cilët sipas NYT jetojnë nën apo gati gati në kufijtë e varfërisë.

Sipas raportit 20.5 milionë shtetas në SHBA janë të varfër dhe jetojnë me më pak se 5500 dollarë në vit.

Raporti në fjalë bazohet në të dhënat e së Zyrës amerikane të Regjistrimit, që do të bëhet publik të hënën.

mit/NOA

KOMENTE
  • livalu Ligor Luarasi03:00 - 21 Nëntor 2011
    Koncepti:"Gati i varfer" eshte abstrakt pa dhene percaktimin e tij,po ky koncept ne vende te ndryshme te botes i krahasuar me ate Amerikan ndryshon shume,ndaj e gjithe fjalia:Nje amerikan ne tre eshte gati i varfer, s'ka kuptim pa sqaruar dy idete e mesiperme.
  • Petro Nini23:10 - 20 Nëntor 2011
    Domethene te mari i biri i botes reth 500 mij lek te vjetra ne muaj e te quhet ne kulmin e varferis ! Per ne eshte e veshtir ,, c,ar jetese bejne ata / ne po / !