English

Transparency International ndërpret lidhjet mbikëqyrëse me FIFA-n

Transparency International ka ndërprerë lidhjet mbikqyrëse anti-korrupsion me FIFA-n, nga frustrimi dhe neglizhenca qe ka treguar shtëpia numër një e futbollit në botë.

Kjo organizatë tha se mardhëniet e punës me presidentin e FIFA-s, Sep Blater janë ndërprerë, për shkak se akuzat e kaluara për korrupsion nuk do të mund të hetoheshin nga Transparency International.

Këshilltarja sportive në TI tha se ajo ishte “shtangur” nga vendimet e fundit të FIFA-s, raporton radio RFE.

Schenk dhe Pieth ishin kërkuar për të ndihmuar FIFA-n pasi Blater premtoi zero tolerancë ndaj korrupsionit kur ishte rizgjedhur në postin e presidentit të FIFAs në Qershor të këtij viti.

Transparency International tha se FIFA duhet të urdhërojë hetime të pavarura për votat në zgjedhjen e vendeve organizatore për Botërorin e vitit 2018 dhe viti 2022, për të rikthyer besimin tek ajo.

KOMENTE