English

Zbulohet “geni” që na bën gjumashë

E hënë, 5 dhjetor 2011, NOA – Ai quhet ABCC9 dhe është geni “gjumash” në ADN e trupit të njeriut. Revista Molecular Psychiatry, sipas agjencisë NOA.al, të gjithë njerëzit që kanë në ADN e tyre këtë gen kanë maninë të flenë më shumë, se sa ata të cilëve u mungon.

Për zbulimin e tij u studiuan 10 mijë persona nga disa vende të Europës. Ekspertët vërtetuan nëpërmjet të dhënave se ekzistenca e këtij geni në trupin e njeriut bën që njerëzit të flenë gjysëm ore më shumë natën se sa ata që nuk e kanë.

Zbulimi i ABCC9 hedh dritë mbi disa mistere ende të pazbuluara të jetës së njeriut.

a.q/NOA

KOMENTE
  • livalu Ligor Luarasi00:23 - 06 Dhjetor 2011
    ESENCE GJENTIKE. Te gjitha misteret e njeriut te ardheshem,ndodhen ne ADN-ne e tij,qe kur kjo formohet nga bashkimi i gjysmes se ADN-se prej nenes me gjysmen e ADN-se te babes, duke krijuar ZIGOTEN.Zigota eshte qeliza fillestare e embrionit te femijes se ardheshem.Derisa kjo ADN e re,krijon c'do organ te femijes edhe biles edhe si do punoje ky organ,do te thote qe gjithe sekretet e femijes se ardheshem i percaktojne GENET ne ADN-ne e re. Genet jane pjese e ADN-se.Me thuaj c'gene ke,te te thom c'lloj njeriu je,shprehet nje biolog.Koha po zbulon gradualisht sekretet e geneve te vecante te njeriut,sikunder eshte ai i gjumit.