English

Rritet numri i viktimave në Filipine

Filipine, 18 dhjetor 2011, NOA - Në Filipine pas përmbytjeve të rënda vazhdojnë kërkimet për të mbijetuarit. Ushtarë,të afërm të rojeve bregdetare dhe vullnëtarë po bëjnë kërkime në pjesën e rrënuar të ishullit Mindanao që ishte shkatërruar nga përmbytjet e stuhisë tropikal "Washi".

Organizata Kryqi i Kuq ndërkaq foli për më shumë se 500 njerëz që kanë humbur jetën nga kjo fatkeqësi natyrore. Ende shumë banorë konsiderohen të humbur. Rreth 100.000 njerëz të tjerë sipas të dhënave të qeverisë janë larguar nga shtëpiat e tyre të banimit. Ministrja e Jashtme amerikane Hillary Clinton i ofroi autoriteteve në Manila mbështetjen e Shteteve të Bashkuara.

a.k/NOA

KOMENTE