English

Një burrë kalon kufirin Kanada-ShBA duke përdorur iPAD si ID (kartë identiteti)

Një burrë që harroi pashaportën e tij në shtëpi, përdori si ID një kopje të saj të skanuar në iPAD e tij, për të kaluar kufirin Kanada-SHBA.

Martin Reisch, nga Montreal, deklaroi zyra e kufirit në Shba përmes kontrollit digital, që ai nuk kishte pasaportën e tij.
Ai tha se ishte një zyrtar i cili shkonte në Vermont për të ofruar dhuratat e Krishlindjeve. Oficerët i dhanë një mundësi duke e lejuar atë, që pas disa minutave të vinte dhe të paraqiste pashaportën e tij nëpërmjet skanimit në aparatin e tij iPAD.
Përveç kësaj ai i tregoi dhe patentën e shoferit dhe të dyja e ndihmuan atë që të kalojë me sukses kufirin dhe të shijojë dhuratat e tij të Krishtlindjeve.
Martin deklaroi se ishte i bindur për vërtetësinë, në mënyrën që prezantoi dhe u tha autoriteteve që nuk kishte për ta harruar kurrë pashaportën e tij. Megjithatë ai u shpreh se shpreson shumë dhe do të jetë e afërt dita kur identifikimi në kufi do të bëhet përmes formave të tilla të skanimit dhe do të jetë mëse normale.
Që në vitin 2009 qytetarë Kanadazë, për të kaluar kufirin tokësor në SHBA duhet që të prezantojnë si dokument identifikimi pashaportën, por dhe patentën e shoferit, këshillon Agjencia e Shërbimeve Kufitare Kanadeze.

KOMENTE