English

Të jesh e bukur dhe e shëndetshme nuk ka nevojë të jesh me Anorexi (FOTO)

Anorexia - nënkupton një dëshirë të egzagjeruar për të qenë i dobët, duke pasur tendencën të ruash të njëtën peshë trupore përkohësisht. Personat të cilat kanë anorexi prezantojnë një imazh të deformuar mbi trupin e tyre duke e konsideruar veten shumë më të trashë se sa janë në realitet dhe në periudhat kur janë shumë nën peshën normale. Këta persona hanë shume pak, preferojne frutat dhe perimet, evitojnë sa më shumë sheqernat dhe pastat, mishin, djathrat dhe gjellën e gatuar.

Si diagnostikohet anorexia nervore
1. pesha trupore është -15 përqind pra një peshë normale
2. frika e egazagjeruar për mos u shëndoshur
3. distorsionimi [imazhi i deformimit] mbi trupin e tyre
4. absentimi i të paktën 3 cikle menstruale njëra mbas tjetrës
Deformimi i imazhit personal referohet tek turbullimi i mënyres në të cilën është e perceptuar dimensioni i trupit [personi afirmon që është shumë i trashë edhe pse në realitet është shumë i dobët!]

Ndaj këto foto na tregojnë për modelen se si ka qënë para 20 - vjetëve, në një formë që ishte jashtë normales për moshën e saj dhe ja përsëri tani me kg e vendosur, por në masën e duhur ajo përsëri duket mirë.
Pra ideja është që të dukesh bukur nuk duhet të jesh shumë e dobët.
Bombardohemi me reklama të dobësimit çdo ditë, disa herë në ditë, për shkak të industrisë multi miliardere të dobësimit, që ushqen frikë për të qenë i shëndoshë. Pra të jemi të "varfër" aq sa për tu treguar të shëndetshëm.

KOMENTE
  • Ajo Goca Problematike17:25 - 15 Janar 2012
    like plss http://www.facebook.com/pages/TdHjEfShA-ShKoLlEn-Do-BeHeM-BoSs-DrOgE/218047864945203?ref=ts