English

Nicolas Sarkozy ironizon Britaninë duke u shprehur se është një vend pa industri

Përmes ironisë Nikolas Sarkozi, në një TV francez ai ka sulmuar Britaninë duke deklaruar se është një vend pa industri.
Presidenti francez, i cili shpreson të rizgjidhet këtë pranverë, e bëri shpërthimin e jashtëzakonshm për të mbrojtur një rritje TVSH-së gjatë kohës së tij si kryeministër.
Ai kishte njoftuar vetëm një rritje 1.6 për qind në TVSH me një lëvizje të dizajnuar për të rritur ekonominë e dështimit të Francës.
Por kur një gazetar e pyeti se Britania ka patur një rritje çmimesh pas rritjes së TVSH-së së tyre, Sarkozy u justifikua duke thënë se Britanaia është një vend pa industri e cila nuk mund të stimulojë dështimin e ekonomisë.

Sondazhet e opinionit sugjerojnë gjithashtu se shumica e popullsisë është kundër një rritjeje në taksat mbi shitjet, pasi do të ndikojë në uljen e fuqisë së shenzimeve të tyre.
Por Sarkozy është parë që në disa takime të ndryshme me kryeministrin e Britanisë David Cameron ka patur përplasje lidhur me politikat e ndjekura të euros dhe të krizës së mbërthyer.
Madje ai ishte shprehur që ju e keni urryer euron dhe tani kërkoni të ndërhyni në politikat tona.
Një muaj më vonë, në përgjigje të një pyetjeje në një konferencë për shtyp lidhur me atë nëse Franca dhe Gjermania ishin duke u përpjekur për të ndryshuar qeveritë e Greqisë dhe Italisë, z. Sarkozy goditi përsëri Britaninë duke thënë: "Ndoshta fakti që ju vini nga një ishull, nuk mund të kuptoni hollësitë e ndërtimit evropian. "
Dhe në takimin e sotëm - ku udhëheqësit e BE do të nënshkruajnë një fond të shpëtimit të përhershëm për eurozonën - potencialisht mund të shënojë një përsëritje të refuzimit të tij ndaj ndërhyrjeve të Z. Cameron dhe kjo u duk qartë', kur lideri francez nuk pranoi të takojë Z. Cameron pas Kryeministri vuri veton ndaj ndryshimeve të propozuara në BE, në dhjetor.

KOMENTE