English

Europa e ngrirë. Temperaturat minus 40 gradë (FOTO reale)

Të gjithë do të mendojnë se këto pamje janë bërë në zemër të Atarktidës, por në realitet janë bërë në Europ, kur kontinenti ka ngrirë dhe është i mbuluar nga akulli në temperatura minus 40 gradë.

Lumenj, liqene, plazhe madje dhe dete janë mbuluar me akull. I ftohti që nuk është parë ndonjëherë më parë.

Dikush kënaqet me këto peisazhe, apo me argëtime të ndryshme por në jug të Kosovës, nëntë persona u vranë kur një ortek që goditi fshatin Restelicë, ndërsa zyrtarët thanë se të dielën, numri arriti në 500 të vrarë në dëborë dhe të ftohtë të hidhur në të gjithë kontinentin në dy javët e fundit.
Në Poloni, ministria e brendshme tha se 20 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit për shkak të motit të ngrirjes, duke e çuar numrin deri tani për këtë vit në 100.

Meteorologët thonë se kjo mund të zgjasë deri në fund të muajit.
KOMENTE