English

Kinë. 2 kafshët, Dashi dhe Drenusha martohen për Shën Valentin

Një dash dhe një dre janë të vendosur për tu "martuar" në një kopsht zoologjik në jug-perëndim të Kinës në, ditën e Shën Valentinit raportojnë mediat.
Mardhëniet e pazakonta të Changmao Dash dhe Chunzi Drenushë i kanë bërë ata popullorë me publikun.
Drejtoria Provinciale Yunnan Park Wildlife në qytetin e Kunming do të lëshojë bileta për të parë ceremoninë,raportojnë mediat kineze në Kinë.
Dyshja u nda me dhunë vitin e kaluar por u ribashkuan përfundimisht.
Të paktën 500 bileta në 66 juan ($ 10; £ 6,60) do të jepen për "ditën e dasmës" së tyre, raporton Daily Kinë. Kafshët do të veshin rrobat e "dasmës".
Por Changmao nuk ka qenë saktësisht besnik ndaj Chunzi. Ai lindi një qengj fëmijë vetëm me dele femër në kopshtin zoologjik.
Kjo ishte arsyeja pse zyrtarët e kopshtit zoologjik kanë vendosur që të ndajnë dashin dhe drerin në nëntor të vitit të kaluar.
Megjithatë, kur punonjësit e kopshtit zoologjik vënë Changmao me qengjin e tij dhe nënën e tij, ai u bë i dhunshëm. Chunzi, nga ana e saj,donte përmes gardhit të jetë pranë tij.
"Ne i kemi vënë ata së bashku, sepse ata ishin të gjithë barëngrënësit", u shpreh Liu Gencheng, një zyrtar i parkut.
Punonjësit kishte vënë re se çifti ishte shumë i dashur ndaj njëri-tjetrit, dhe se Changamo nuk lejonte ti afrohej asnjë mashkull të dashurës së tij.
Dyshja u bë i famshme pas një stacioni TV lokal, që transmetoi një raport rreth tyre.
Në gjuhën kineze, Changmao do të thotë flokë të gjatë dhe Chunzi do të thotë e pastër.
Shkencëtarët po këshillon publikun jo për të vënë kuptime shumë njerëzore në sjellje të tilla kafshësh, por ata thone se është më mirë të respektojmë zgjedhjen e tyre.

KOMENTE