English

Macja dhe zogu hanë dhe flenë bashkë

Thonë që macja me miun u bënë shokë. Por macja u bë shok dhe me zogun e pulës.

Një histori e vërtetë ka ndodhur në Moskë, midis një mace dhe një zog pule të sapo lindur që u bënë shok të mirë. Hanin, pinin, luanin dhe flinin së bashku.
Një vajzë e vogël solli një kotele që kishte humbur, në shtëpinë e saj.

Prindërit e lejuan atë që ta mbante dhe ajo u gëzua shumë.

Por një ditë kur po ndihmonte mamanë e saj për të bërë pazar, në sheshin para supermarketit, ajo po rruante një zog të vogël nga macja. Më pas ajo e morri zogun dhe e solli në shtëpi.
Prindërit u çuditën dhe se ata nuk mund të rrinin së bashku pasi nuk qe e mundur. Por vajza ishte e bindur që do të ishin ok.
Dhe pas pak veç ti shihje të dyja si kotelja dhe zogu luanin së bashku, hanin dhe flinin. Ishte e mahnitshme t'i shihje si dy miq të mirë.

KOMENTE