English

Vajza shtatzënë që pëllet si gomar

A e keni dëgjuar apo lexuar për Sindromin Tourette?

Ai është një çrregullim i trashëguar neuropsikiatrik që fillesat i ka që në fëmijëri. Shfaqet në forma të lehta dhe me ardhjen e adoleshencës zhduket.
lëvizjet stereotipe të pavullnetshme dhe vocalisations të quajtura TIC.
TIC Motor janë të papritura, të shkurtra, lëvizjet e përsëritura që përfshijnë një numër të kufizuar të grupeve të muskujve.
TIC më komplekse vokale përfshijnë fjalët ose fraza.
Prek pak njerëz dhe është mjaft i çuditshëm pasi i sëmuri me këtë sindrom fillon dhe zëri i tij bëhet si i gomarit. Pra ai është një imitues i gomarit.

Kjo i ka ndodhur një vajze 18 vjeçare Jody Hagel, e cila jeton me prindërit e saj në një fermë në Dakota. Prindërit e saj ishin habitur kur ajo filloi të pëlliste si gomar dhe kjo ndodhte më shumë se 30 herë në ditë.

Vajza ishte diagnostikuar me këtë sëmundje që në moshën 14 vjeç dhe mendonte se në adoleshencë do të zhdukej. Por ajo tani është shtatzënë dhe shprehet se shkak për rëndimin e sëmundjes janë hormonet e rritura gjatë shtatzanisë.

Ajo ndihet e shqetësuar për bebin e saj, i cili shpreson të mos ketë këtë sëmundje edhe pse është 50 përqind e mundshme pasi ajo është e trashëgueshme.

KOMENTE