English

(VIDEO) Pamje spektakolare nga Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës


Këto janë imazhe të habitshme por tepër spektakolare të marra nga hapësira se si Hëna lëviz dhe si kalon nëpër retë mbi qiellin e Tokës gjatë natës.
Stacioni Ndërkombëtar i Hapësirës tregon planetin tonë të ndriçuar nga në kompbinim të tre ngjyrave, blu, jeshile dhe e kuqe.
Shkencëtarët në NASA kanë parashikuar se këtë vit dritat që njihen si Borealis Aurora - do të jenë me intesitetin më të lartë ndriçues në 50 vjetët e fundit.

494

Ngjyrat e gjalla janë krijuar nga atmosfera super e nxehtë e diellit, e cila shpërthen grimcat në fushë mbrojtëse magnetike që rrethojnë Tokën.
Fusha magnetike detyron grimcat në drejtim poleve veri dhe jug.

Fenomente ndodhin pothuajse çdo një orë, por dritat janë të dukshme vetëm gjatë natës.

KOMENTE