English

Funerali i Whitney Houston zhvillohet ditën e shtunë

Pas shërbimit përkujtimor, këngëtarja pop do tëshkojë për të pushuar njëherë e përgjithmonë në një varrezë në New Jersey, ku i ati i saj është i varrosur, në bazë të çertifikatës së vdekjes së saj, e cila ishte marrë nga OnTheRedCarpet.com.

Funerali i saj do të mbahet të shtunën rreth mesditës në New Hope Kishë Baptiste, ku ajo ekspozuar aftësitë e saj të para të të kënduarit si një fëmijë. Ajo është e vendosur në Newark, ku Houston u rrit. Këngëtarja e ungjillit dhe pastor Marvin Winans, 53 vjeç, është vendosur që të shërbejë si lavdërues, sipas CNN.

Sipas certifikatës së vdekjes së saj, Houston është përcaktuar për të pushuar në Fairview Varrezat në qytetin e Westfield, që ndodhet 15 kilometra larg. Babai i saj, John, i cili vdiq në vitin 2003, është varrosur atje pasi ylli kishte shprehur më parë kërkesën për tu varrosur pranë tij.

Varrezat 105-acre është gjithashtu një Arboretum. Ajo përmban një pellg me një lule, burim dhe 61 lloje speciale të pemëve.

Familja e këngëtares është lejuar me një videokamera brenda kishës. Videoja do të transmetohet nga Associated Press. (Kontrolloni OnTheRedCarpet.com të shtunën për të hyrë në të.)

Funerali është vetëm me ftesë dhe gazetarët nuk janë të lejuara në ose rreth kishës. Qyteti i Newark do të bllokojë disa rrugë. Anëtarët e familjes Houston kanë kërkuar gjithashtu që do të ishin të lutur të mos transmetohet nga asnjë televizion asnjë moment nga ceremonia e varrimit të saj.

Ndërkohë, ish-burri, Bobby Brown, është kontaktuar në lidhje me ndjekjen e funeralit, ABC News raportoi të mërkurën. Raportet e mëparshme kishin shprehur se ai do të qëndronte larg.

Ai është babai i 18-vjeçares Kristina Bobbi Brown , e cili u trajtua në një spital për ankth dhe stres në ditën pasi këngëtaria vdiq.

"Vajza ime Kristina Bobbi është bërë shumë më mirë," tha Bobby Brown në një deklaratë të mërkurën. "Ne vazhdojmë ti japim dashuri dhe mbështetje për Kristina Bobbi. Ajo po vuan tragjedinë e nënës së saj"

KOMENTE