English

100 studentë u vranë me gurë pasi kishin aplikuar stil perëndimor të të veshurit

Më shumë se 90 nxënës irakianë janë vrarë me gurë për vdekje për formën e prerjes së flokëve, nga ekstremistët fetare në Bagdad në muajin e kaluar pas një deklaratë të Ministrisë së Brendshme që i quante djalli i adhuruar.
Policia Morale e Irakut lëshoi ​​një deklaratë në faqen e internetit të Ministrisë së Brendshme ku dënon fenomenin "emo" mes të rinjve irakianë, duke deklaruar synimin e saj për të 'eliminuar' trendin.
"Fenomeni Emo ose djall adhurimi është duke u ndjekur nga Policia Morale të cilët kanë miratimin për të eleminuar këtë fenomenn dhe çdo shfaqje tjetër që është në rrezik të shoqërisë", shkruhet në deklaratë.

Gjithashtu ata kanë filluar të vrasin studentë edhe nëpër shkolla të Iranit me leje të marrë dhe nga Ministria e Arsimit.
Të gjithë studentët që vceshin rroba të ngushta, xhinse amerikane, vënë veth në vesh apo në hundë si dhe me flokë të gjata janë të destinuar të vdesin në mënyrën më brutale.

"Së pari ata hedhin blloqe betoni në krahët e fëmijës, më pas në këmbët e tij, pastaj goditje përfundimtare është për kokën e tij, dhe nëse ai nuk ka vdekur, atëherë, ata fillojnë të gjithë përsëri,duke e gjuajtur me çtë munden" tha Al-Akhbar, person i cili arriti të shpëtojë.

Numri i saktë i vdekjeve mbetet i paqartë, por Hana al-Bayaty e Gjykatës së Brukselit një OJQ që ka të bëjë me çështjet e Irakut, tha se shkon aktualisht 90 dhe 100 ".
"Ajo që është më shqetësuese në lidhje me këtë është se ata janë kaq të rinj, shprehet ajo.

Safiyyah al-Suhail, një deputet, tha të enjten se "disa studentë janë arrestuar kohët e fundit, sepse ata ishin të veshur me xhinse amerikanë dhe prerje flokësh stil amerikan.
Por kjo situatë ka filluar të përhapet dhe te vajzat të cilat përsëri mund të pësojnë të njëjtin fat.
Ndërkohë Ministria e Brendshme nuk jep deklarata lidhur me vrasjet.

KOMENTE