English

Ronaldo dëshiron të jetë president i federatës së futbollit

Ronaldo, Ish ylli i Brazil, një anëtar i komitetit lokal të organizimit të Kupës së Botës 2014, të hënën ka regjistruar interesin e tij për tu bërë president i federatës së futbollit të vendit.
"Unë do të doja të filloj karrierën time politike në futboll. Unë dua që të bëhem një politikan i futbollit ",citohet të ketë thënë në një intervistë në të përditshmen Folha de Sao Paulo.
Ricardo Teixeira, i cili udhëhoqi futbollin brazilian, Konfederatën e simbolit CBF) që nga viti 1989, dha dorëheqjen këtë muaj dhe gjithashtu dha dorëheqjen nga posti i tij si kreu i komitetit organizues.

Drejtimi 22-vjeçar i tij në CBF-u pengua nga polemika, me thirrjet e përsëritura për dorëheqjen e tij mes dyshimeve për parregullsi financiare në Brazil dhe jashtë vendit.
Zëvendësi i tij Jose Maria Marin është drejtuesi për momentin.

Ronaldo, i cili fitoi Kupën e Botës me Brazilin në 2002, tha se nuk e di nëse ai do të jetë një kandidat për presidencën, por në qoftë se CBF më pyet: "Unë do të pranoj" shprehet Ronaldo.

KOMENTE