English

Kujdesi shëndetsor

Në thelbin e tij, një republikan beson se e drejta e një individi është kryesore për mirëqenien e një kombi, aq kohë sa ajo nuk ka shkelur mbi të drejtat e një individi, ndërsa një demokrat beson se mirëqenia kolektive e shoqërisë është aspekti më i rëndësishëm i një vendi, dhe është i përgatitur të humb individin për hir të vendit.

Këtu qëndron thelbi i debatit pas reformës së kujdesit shëndetsor në SHBA, e cila është nënshkruar nga Presidenti Barak Obama më 23 mars, 2010. Ndërsa demokratët synojnë të zgjerojnë mbulimin e planeve për amerikanët sa më shumë të jetë e mundur, republikanët janë të tmerruar në natyrën Socialiste të projektligjit, ku rishpërndarja e shpenzimeve në fund të fundit është parë si ndëshkim i privilegjuar.

KOMENTE