English

Zbulim. Diagnostikimi i sëmundjes përmes frymës tuaj (FOTO)

Një sensor i vogël, letër e hollë mund të jetë "tatuazhe" mbi dhëmbë - dhe punon si një "Paralajmërim i Hershëm ultra i ndjeshëm për sëmundjet.

Sensor, është i krijuar nga graphene, një hi-tech një fletë e trashë atomi të karbonit, mund të zbulojë bakteret dhe të përcjellë informacion në stafin mjekësor.
Në testet, një student i fryu mbi sensor - implantuar në fakt në një dhëmb të lopës - dhe ajo kapi molekula të baktereve në frymën e tij.

Sensori vendoset si tatuazh në dhëmbë, por na shpëton nga sëmundje të ndryshme.

Zbulimi është bërë nga një ekip shkencëtarësh në Universitetin Princeton ku ky tatuazh le t'i themi, mund të marrë shenjat e hershme paralajmëruese për sëmundje apo infeksion nga bakterie në frymën e njerëzve.

Sensorët mund të përdoren për personelin ushtarak për të përcaktuar nëse një plagë është infektuar, apo në spitalet ku pacientët me sisteme imune të dobësuar, janë tepër të prekshme nga bakteret.
Eksperimenti është bërë në një dhëmb lope dhe kur një student hodhi frymën mbi sensor, kompjuteri kapi molekulat në frymën e tij.

Mbi sipërfaqen grafene, mbillen peptide(një rend i amino acideve)ndërtuara me kujdes.
Aktualisht po bëhen përpjekje për liçesnsimin e aparatit në treg.

KOMENTE