English

Përkujtimi i masakrës së Bosnjës. Sot 20 vjet nga lufta ku humbën jetën 11,541 njerëz (FOTO)

11,541 njerëz të vrarë në qytet gjatë luftës së Bosnjës e cila filloi saktësisht 20 vjet më parë.
Dhe sot në përkujtim të gjithë atyre që u vranë nga lufta përgjatë bulevardit kryesor Titova në Sarajevë janë vendosur karrige të kuqe bosh dhe karriget e vogla përfaqsonin fëmijët e vrarë në luftë.

Si sot në 6 prill 20 vjet më parë është kryer kjo masakër e njërëzve nga serbët.

Karriget janë rregulluar në 825 rreshta dhe të duket si një lumë i kuq që kalon nëpër qytet.

Rrethimi i Sarajevës nga serbët vazhdoi për 11,825 ditë - më shumë se rrethimi nga Lufta e Dytë Botërore e Leningradit, sot St Petersburg.

KOMENTE