English

Gjermani. Vëllai lind 4 fëmijë me motrën e tij

Një burrë gjerman që lindi katër fëmijë me motrën e tij -ka shkelur të drejtat e tij njerëzore dhe e ka humbur rastin e tij gjyqësor.
Patrick Stuebing dhe Susan Karolewski argumentuan se kishin të drejta për jetë private dhe jetë familjare, të cilat ata thonë se janë shkelur kur gjykatat gjermane burgosen Steubing për 14 muaj në vitin 2005.
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut, në Strasburg, Francë, vendosi se Gjermania kishte të drejtë për të ndaluar incestin.

Rasti çoi në thirrjet se Gjermania duhet te bashkohet me vende të tilla si Franca, Turqia, Japonia dhe Brazili në per legalizimin e seksıt mes të afërmve.
Gjermania,ka shumicën ne Këshillin e Europës, ndalon aktet konsensuale seksuale midis vëllezërve dhe motrave të rriturve.

ECHR tha se gjykatat gjermane nuk ka dënuar Karolewski, e cila është shtatë vjet më e re se Stuebing, sepse ajo ka një çrregullim personaliteti dhe ishte "vetëm pjesërisht përgjegjëse për veprimet e saj.

Stuebing, nga Leipzig, ishte adaptuar qe kur ai ishte 3 vjec dhe nuk kishte kontakt me familjen biologjıke te tij derisa kur aı e zbuloi kete ne moshen 20 vjec.
I lindur në vitin 1976, ai u vendos në shtëpinë e fëmijës dhe shkoi për të jetuar me një familje kujdestare në Potsdam, pranë Berlinit, katër vjet më vonë.
Nëna e tij biologjike vdiq në vitin 2000 dhe aı derı atehere nuk kishte asnje kontakt. Me pas ai bëri kontakt me të afërmit e tij të gjakut dhe të zhvilloi marrëdhënie me motrën e tij në dhjetor të atij viti.

Stuebing dhe Karolewski, të cilët pretendojnë se dashuria e tyre nuk është e parregullt,ata filluan te kene seks nje muaj pasi u njohen dhe kane jetuar së bashku për disa vjet.
Çifti vazhdoi të ketë katër fëmijë në mes 2001 dhe 2005 - dhe dy janë me aftësi të kufizuara.

European Court of Human Rights(ECHR ose Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut),gjithashtu vuri në dukje "rrezikun e fëmijëve të lindur nga incesti, e cila është ndaluar pjesërisht për shkak të mundësisë të lartë të aftësisë së kufizuar.

KOMENTE