English

100 vjet nga mbytja e Titanik (FOTO)

14 prill 2012 është përkujtuar tragjedia e madhe e mbytjes së Titanik e cila u fundos në fund të oqeanit pasi pësoi një goditje fatale me një ajsberg.

Kanë kaluar 100 vjet që nga 14 prill 1912 dhe për të përkujtuar tragjedinë, po në të njëjtin vend në bordin e anijes Balmoral MS titanik që lundronte, në oqeanin e Atlantikut të Veriut pasagjerët kanë kryer një ceremoni përkujtimi.

Një anëtar i ekuipazhit ka hedhur një kurorë jashtë bordit gjatë shërbimit përkujtimor titanik në anën që ndodhi aksidenti.
Gjithashtu për herë të parë janë hedhur për tu parë nga publiku, foto të tragjedisë.
Në pasagjerët që ndodheshin në ceremoni 50 prej tyre kishin lidhje të drejtpërdrejta familjare.

KOMENTE