English

5 të arrestuar mbi akuzën e terrorizmit dhe planifikim për akte të reja

Pesë persona janë arrestuar nën dyshimin e komisionit, përgatitjen apo nxitjen e akteve të terrorizmit.

Policia Anti-terroriste kreu një operacion pasi kishte marrë një sërë informacionesh të sigurta dhe mëngjesin e sotëm ajo bëri arrestimin e tyre.

Burrat, të moshës 21, 23, 24, 25 dhe 30 vjeç, u arrestuan të gjithë në shtëpitë e ndara në Luton këtë mëngjes dhe janë marrë në stacionin qendror të policisë në Londër për pyetje.

Por këto arrestime janë bërë edhe sipas Aktit të Terrorizmit të vitit 2000, si dhe sipas fjalës së vrasësit norvegjez Anders Breivik, i cili ishte shprehur në gjyq që muslimanët duan ligjin e sheriatit në "vende si Luton".

KOMENTE