English

Dreamliner, avioni më i ri me një teknologji tepër të lartë (FOTO)

The Boeing 787 Dreamliner preku sot për herë të parë aeroportin në Britani të Madhe i ashtuquajtur si avion i gjelbër, i cili ka një teknologji tepër të lartë.
Bosët e tre linjave ajrore më të mëdha në Mbretërinë e Bashkuar ishin në aeroportin Heathrow për të mirëpritur avionin ultra-modern.
Avioni i ri, do të shfaqë ndriçim LED dhe dritare të mëdha, tavane të larta dhe nuk harxhon karburant ashtu si të tjerët.
Avioni Boeing, mund të fluturojë 52 për qind edhe më tej, duke djegur 20 për qind më pak karburant.
Thomson Airways, British Airways dhe Virgin Atlantik do të jenë linjat ajrore të parat që do të përdorin këtë avion në rrugët e tyre dhe po sot kanë inspektuar Dreamliner.
Willie Walsh, shef ekzekutiv i International Airline grupit të IAG, kompani mëmë e BA-së , e përshkroi planin si tepër emocionues dhe tha se do të lehtësojë rritjen në Britani të Madhe.
Megjithatë, ai shtoi se rritja ekonomike është duke u "minuar nga politikat qeverisëse".
Dreamliner i cili, pas problemeve të shumta të prodhimit, më në fund hyri në shërbim të pasagjerëve tetorin e kaluar.
Projektuar për të patur deri në 290 pasagjerë dhe harxhim më të paktë karburanti se avionët ekzistues, Dreamliner duhet të kishte filluar fluturimet në maj 2008.
Por kjo nuk ishte deri në vjeshtën e vitit 2011 pasi AKSH-ja ajrore japoneze u bë i pari për të vënë në shërbim 787.

Thomson do të marrë i pari Dreamliners të saj vitin e ardhshëm, me British Airways, e cila ka porositur 24 te 787s, gjithashtu të parin do e marrin në vitin 2013.
Virgjëresha kaporositur 16 Dreamliners, dhe të parin do e marrin në vitin 2014

KOMENTE