English


Zgjidhni seksin e fëmijës që në embrion

Dhe ja ku duket se shpresat po bëhen realitet për të gjithë ata baballarë më tepër që janë të zemëruar me "gratë e tyre" që nuk mund të lindin djem.
Tani mund të përcaktohet që në embrion gjinia e fëmijës edhe pse për shumë të tjerë mendohet të mos jetë e drejtë pasi selksionimi gjinor duhet të vijë në mënyrë natyrale.
Doni djalë apo vajzë? Ju mund të përzgjidhni gjininë e fëmijës që në embrion. Një mjekSeattle thotë se ai mund të kujdeset për këtë. Megjithëse në disa vende – është konsideruar e paligjshme…të tjerë thonë se është jo-etike, krejtësisht e pamoralshme.

Kanada “Përzgjedhja e Gjinisë” është e paligjshme. Megjithatë, janë duke u shfaqur reklama në disa gazeta lokale të komunitetit indo – kanadez. Eshtë mendësi e shumë prindërve, përfshi pjestarë të komuniteteve nga India për të patur fëmijë djem.
Termi mjekësor për përzgjedhjen e gjinisë së fëmijës quhet “Preimplantation Genetic Diagnosis“.

Doktor James Kustin thotë se prindërit e kanë të garantuar të përzgjedhin sukseshëm gjininë për foshnjen e tyre që në fazën embrionale.

Zyrtarët e shëndetit thonë se kjo procedurë lejohet, përsa kohë që kryehet me korrektësi dhe nuk përdoret për dështim të foshnjës. Por mes prindërve ka kohë që është hapur debati rreth moralitetit të Seleksionimit Gjinor, duke bërë prindërit të shprehen se “është fati ynë se çfarë do të kemi, mjafton të jetë në rregull pa s'ka rëndësi çfarë do të jetë, djalë apo vajzë.

KOMENTE
 • AbuFisnik23:04 - 25 Prill 2012
  Ata që janë kundër parapërzgjedhjes së gjinisë, janë edhe kundër abortit. Varjua atyre. Kundër abortit janë edhe murgeshat, anipse kanë zgjedhur mos të lindin fare. I thonë një fjale: Ai që ka bërë kotruven, i ka bërë edhe vegjën" Dmth: këta shkencëtarët e gjinekologjisë, kur e zgjedhin mashkull për ty, të pyesin edhe se si e do, pederast apo pi**ar? Dhe nëse e do gocë, si e do të kërkojë për goca apo çuna? Prandaj , mos u mërzisni!
 • Attdhe Krass17:13 - 25 Prill 2012
  e gjith bota do mbushet pederast pastaj sepse te gjith duan djem hahahah
 • donartan17:04 - 25 Prill 2012
  lum shqiperia vetem djem do kete sdo shikojme vajza me sy
 • livalu Ligor Luarasi13:25 - 24 Prill 2012
  KROMOZOMET E SEKSIT X DHE Y. Qelizat seksuale femerore ovuli ka kromozomin X-ks ky kromozom percakton vajzen.Qeliza seksuale mashkullore ka, disa me kromozom X-ks disa me kromozom Y-ypsillon.Kromozoni Y-psillon percakton djalin. Nderyrja mjekesore nuk ja le rastesise bashkimin e dy qelizave e seksuale me kromozomet te seksit XX ose XY,por garanton qe te bashkohen dy qelizat seksuale ovul dhe spermatozoid me kromozomet X+Y=XY dhe tani Y-psilloni "skalit" tek djali organet seksuale mashkullore,d.m.th.linden djale. Kur duam vajze bashkohen dy qelizat seksuale ovul dhe spermatozoid qe kane vetem kromozomet X-ks,pra X+X=XX kromozonet XX "skalitin"organet seksuale femerore,d.m.th.linden vajze.