English

Qengji i modifikuar gjenetikisht. Krijohet nga shkencëtarët kinezë

Shkencëtarët kanë klonuar një dele të modifikuar gjenetikisht që përmban yndyrën që gjendet natyrisht në arra, fara, peshk dhe zarzavate me gjethe që ndihmon të zvogëlojë rrezikun e sulmeve të zemrës dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Pra një dele që është bërë për tu skuqur në zgarë dhe ta hash.
"Peng Peng " emri i deles që ka lindur, e cila ka një gen roundworm yndyrë, ka lindur 5.74 kg më 26 mars në një laborator në rajonin më perëndimor të Kinës, në Xinjiang.
"Është rritur shumë mirë dhe është shumë i shëndetshëm si një dele normale", tha shkencëtari Du Yutao në Institutin Beijing Genomics (BGI) në Shenzhen.
Ajo përmban acide yndyrore të pangopura të ciat janë të nevojshme për trupin e njeriut.

Kina, e cila ka për të ushqyer 22 për qind të popullsisë së botës, por ka vetëm 7 për qind tokë të punueshme në botë, i ka kushtuar mjaft burimeve në vitet e fundit për rritjen e prodhimit vendas, si mish dhe produkte të tjera ushqimore.

Por ka shqetësime në lidhje me sigurinë e ushqimeve të modifikuara gjenetikisht dhe ajo do të marrë disa vite kohë derisa këto modifikime gjenetike të mos jenë probëlem për njeruin.

KOMENTE