English

Shërim i pabesueshëm i djalit breshkë (FOTO)

Një fëmijë i quajtur "djali breshkë 'për shkak të një mole gjigande që mbulon shpinën e tij si një guaskë, tani mund të jetojë një jetë normale në sajë të një kirurgu britanik.
Didier Montalvo, gjashtë vjeç, nga Kolumbia, ka pasur një problem të rrallë kongjenitale të gjendjes nevus Melanocytic.

Ishte një shanc i keq për djalin e vogël që ajo u rrit aq shum e cila mund të kthehej në malinje, por Luz nëna e Didier nuk mund të bënteoperacionin për shkak të gjendjes ekonomike.

Familja u izolua edhe nga fshati, pasi ata kishin frikë se ai ishte i prekur nga forcat e këqija që do të thoshte se ai nuk mund të shkojë në shkollë apo të pagëzohet.
"Unë dua të rritem", tha Didier.
Por urithi nuk do të më lejojë. '
Por në sajë të kirurgut që merret me kirurgjinë plastike, Neil Bulstrode, i cili e operoi atë pa lekë pasi kishte dëgjuar për këtë, Didier tani mund të rritet si çdo fëmijë tjetër.
Historia do të transmetohet sonte si pjesë e serisë së dokumentarit Bodyshock të Channel 4.
Mjeku kishte fluturuar në Kolumbi për të kryer atje operacionin dhe ishte hera e parë për të që shihte një gjendje në këto përmasa. 3/4 e trupit ishte mbuluar nga kjo "guaskë" shprehet ai.
Z. Bulstrode është një ekspert në trajtimin e pacientëve si Didier, të cilët vuajnë nga gjendje të rralla. Shkaku nuk është i njohur por ekspertët mendojnë se ka një ndryshim në zhvillimin e qelizave embrionale të lëkurës të shkaktuar nga një mutacion gjenetik.
Z. Bulstrode, i cili kryen rreth 40 operacione CMN në një vit në Great Ormond Street tha se duke punuar me ekipin në Bogotá kishte qenë një eksperiencë e mahnitshme.
KOMENTE