English

Honduras. Jeta është e lirë, varrimet janë falas

Honduras ka normën më të lartë në botë lidhur me vrasjet. Shumë viktima janë të varfër. Dhe një politikan gjatë një fushate për zgjedhjet ka bërë një premtim të pazakontë vota-fitues - funerale falas për të gjithë, atye që duan të bëjnë një funeral dinjitoz për të dashurin e tyre.
Dhe kjo gjë ka funksionuar shumë mirë.

Ndërkohë që vrasjet janë bërë të zakonshme, telefonatat kanë mbërritur në zyrat e caktuara përgjegjëse lidhur me premtimin.

Dhe çdo gjë ishte e vërtetë.
Ky është një shërbim i plotë që ofrohet falas për të varfërit e qytetit nga zyra e kryetarit të Tegucigalpa, Ricardo Alvarez.

"Kur unë bëja fushatë para se të isha kryetar i bashkisë gati shtatë vjet më parë,pashë se njerëzit janë duke u varrosur në qese mbeturinash plastike", kujton ai.

"Unë thashë:" Kjo nuk mund të ndodhë në vendin tim, në qytetin tim. " Kështu që unë kam qenë në drejtimin e shërbimit funeral për gjashtë vitet e fundit, dhe ky është viti im i shtatë ".
Komisioni Kombëtar për të Drejtat e Njeriut ka llogaritur se ka një vdekje të dhunshme çdo 74 minuta në këtë vend të vogël prej rreth tetë milionë njerëz.

KOMENTE