English

Hudhra 100 herë më e fuqishme se antibiotikët. Zbulohet përbërësi kryesor

Një përbërës kyç në hudhër është 100 herë më të fuqishme se dy antibiotikët më të njohur në luftimin e helmimeve ushqimore, kanë zbuluar shkencëtarët.
Testet zbuluan se kompleksi, diallyl sulphide, është një mbrojtës shumë i mirë për organizmin dhe shumë i vështirë për t'u shkatërruar nga bakteret.
Jo vetëm se është shumë më i fuqishëm se antibiotikët erythromycin dhe ciprofloxacin, ai gjithashtu do kohë që të shkatërrohet.
Zbulimi, i publikuar në kimioterapia antimicrobiale, mund të hapë derën për trajtime të reja në mish të papërpunuar dhe të përpunuar, si dhe në sipërfaqet e përgatitjes së ushqimit, që do të zvogëlojnë shkaktarin e helmimit të ushqimit që është Campylobacter.
Dr Michael Konkel, nga Washington State University, tha: "Kjo punë është shumë emocionuese, sepse ajo tregon se si ky kompleks ka potencialin për të reduktuar sëmundjet që shkaktojnë bakteret në mjedis dhe në furnizimin tonë me ushqim.

Campylobacter është shkaku më i zakonshëm bakterial i ushqimit dhe mbartësi kryesor i sëmundjeve në Shtetet e Bashkuara dhe ndoshta në botë."
Simptomat e infeksionit përfshijnë diarre cramping, dhimbje barku dhe ethe.
Bakteret gjithashtu shkaktojnë gati një të tretën e rasteve të një çrregullimi paralizues të quajtur sindromi Guillain-Barre.

Shumica e infeksioneve nga Campylobacter, rrjedhin nga ngrënia e pulave të papërpunuara ose ose gjysmë të gatshme ose ushqime që kanë qenë të kontaminuara me anë të sipërfaqeve të pista dhe veglave.
Ai është shkaku më i zakonshëm i helmimit me ushqim në Britani të Madhe, sipas Agjencisë së standardeve të ushqimit, dhe ishte përgjegjës për 88 vdekje në Angli dhe Uells në vitin 2009.

KOMENTE