English

A merret HIV nëse masturbon në banjo publike?

Shumë persona pyesin: A mund të merret HIV nëse masturbon në një banjo publike?

Kësaj pyetje mjekët i përgjigjen që, nëse një person i infektuar, virusi i HIV nuk mund të qëndrojë jashtë trupit në gjendje aktive, ai jeton jashtë trupit vetëm për disa sekonda.

E vetmja mundësi për të marrë virusin është nëse ju keni ndonjë rrjedhje gjaku kudo në trupin tuaj, qoftë dhe një plagë të lehtë apo një gërvishtje në dorë apo në vend tjetër. Atëherë nëse kjo plagë (gjaku) bie në kontakt me virusin atëherë mund të infektoheni.
Pra nëse penisi juaj takon tualetin nuk do të thotë që të infektoheni, pasi virusi nuk futet në uretrën e penisit tuaj.

Shumë mendojnë se AIDS hyn në penis përmes kanalit të spermës apo dhe urinës, ndërkohë nuk është e vërtetë, pasi virusi përhapet përmes futjes në gjak.
Kështu gjatë mardhënies seksuale shumë njerëz infektohen. Pse?
Gjatë seksit, për arsye të fërkimit, në lëkurën e penisit tuaj krijohen disa grimca (ose lotë thuhen) mikroskopike gjaku, i cili bie në kontakt me partnerin dhe merret virusi.
Dhe përmes seksit anal është më e lehtë për të marrë virusin pasi këto lotë gjaku krijohen më shpejt.

Por në banjot publike duhet të keni kujdes, pasi një vend nëse nuk është pastruar dhe ju bini në kontakt me të përmes ndonjë plage gjaku që mund të keni, atëherë është e mundur.

KOMENTE