English

Djali 1 vjeçar vdes nga lia e dhenve, për neglizhencë të mjekëve

Një nënë shpërtheu në lot, si ajo tha se ajo humbi djalin e saj nga një infeksion vdekjeprurës pasi u dërgua në shtëpi tri herë nga ana e mjekëve.

Lewis Mullins, i cili sapo kishte mbushur vetëm një vit, dhe ishte vizituar në hapësirën e tre ditëve nga mjekët por që të treja herët ata nuk e kishin menduar urgjente gjendjen e tij dhe nuk i kishin dhënë mjekimine duhur.

Nëna e tij Jodie Conlay, 28 vjeç, vazhdimisht u ka thënë mjekëve se djali i tyre ishte i sëmurë, duke i shpjeguar gjithçka dhe simptomat dhe anamnezën, por ata i kishin dhënë vetëm një ilaç anti-viral dhe qetësues, i cili sapo kishte mësuar të ecte.

Ai vdiq nga pneumonia që kishte të ngjarë të jetë shkaktuar nga li e dhenve.

Lewis, ishte përshkruar nga mjekët se ishte normale, ai ishte djalë i shëndetshëm, por u sëmur me li të dhenve pasi motra katër-vjeçare e kaloi atë dhe nga ajo iu ngjit dhe këtij.
Ai kishte temperaturë, probleme të frymemarrjes dhe dridhje. Fytyra e tij ishte fryrë, ajo ishte sikur kishte luajtur në ring me Mike Tyson", tha nëna e tij.

Nëna e tij e çoi Lewis në spitalin Rotherham dhe u tha se ai kishte infektuar li e dhenve.
Më pas ajo u kthye në shtëpi me një dozë anti-virale për të trajtuar li e dhenve, por të nesërmen Lewis ka shfaqur puçrra të ndryshme në fytyrë dhe gojë dhe ai filloi duke bërë zhurmë pasi kishte dhimbje.
Por edhe pse disa herë shkoi në spital përfundimi ishte se mjekët nuk u thelluan dhe nuk treguan kujdes në simptomat e rënda që ai shfaqi pas mjekimit që i dhanë.

KOMENTE