English

Gjiri Persik mungon në hartën e Google

Iranianët janë ankuar që Google Maps tani nuk ka asnjë emër në pjesën e ujit që ata e quajnë Gjiri Persik dhe është i njohur edhe si e Gjiri Arabik.

Çështja ka ngjallur polemika, kohët e fundit mes iranianëve dhe arabëve, të cilët thonë se emri i tyre është i vetmi që duhet të përdoret.
Një përfaqësues i Google i tha BBC se nuk ka përmendur çdo vend në botë.

Ai tha se kompania gjithashtu nuk do të marrë ndonjë qëndrim politik në përgjigje të reagimit të zemëruar iranian.
Ai nuk ishte në gjendje të japë qoftë dhe një shembull të një rasti të ngjashëm si ky.
Ndryshimi në Google Maps është vënë re nga një grup studentësh iranianë në Teheran dhe sipas tyre, ky veprim i kompanisë amerikane është ndërmarrë me ndërhyrjen e Arabisë Saudite dhe bie në kundërshtim me të drejtën ndërkombëtare.
Një numër i iranianëve kanë postuar në Twitter në lidhje në Google Maps me pyetjen: "Ku është Gjiri Persik?"

KOMENTE