English

Si të gatuani Pulë Satay

Pulë SATAY

Kështu quhet emri i këtij lloj gatimi të pulës.
Duket fantastike dhe ata që e kanë gatuar shprehen se është gatim i mrekullueshëm.

Përgatitja 10 minuta
Koha e gatimit 15 minuta
Për 4 persona

Përbërësit:
vaj: 1 lugë gjelle
mish pule: 1/2 kg (ose një pulë të vogël)
qepë të vogla: 2-3 të njoma ose 2 kokrra të vogla të thata
pjepër të kuq: 1 pjepër mesatar
gjalpë kikiriku: 1 lugë gjelle
qumësht: 1/3 e filxhan çaji
Receta pule Satay(janë si galina blanka): 1 pako

Përgatitja:
1. Skuqni pulën në tigan deri sa të marrë një ngjyrë kafe të lehtë
2. Shtoni qepët dhe pjeprin të prerë në copa
3. Shtoni gjalpin e kikirikut, qumshtin dhe receta pule Satay dhe përziejini për 2 minuta
4. Zjejini për 5 minuta pa kapak tenxheren, deri sa salca të bëhet një masë e trashë
5. Shërbejeni me oriz

KOMENTE