English

Putin betohet zyrtarisht si President deri në 2018 (FOTO)

Vladimir Putin bëri betimin e tij sot si president, në një ceremoni të mbajtur në Moskë kundër një sfondi të protestave, si mijëra demonstrues të zemëruar u përleshën me policinë.

Putin, i cili u zgjodh si president i parë rus në vitin 2000, sot bëri thirrje për 'unitet' në vend, pasi u betua për një mandat gjashtë-vjeçare e cila do të mbajë atë në pushtet deri në vitin 2018.

Ai u betua këtë mëngjes dhe premtoi se do të "justifikojë besimin 'e qytetarëve rusë, por fjalët e Putin erdhën në kontrast të zymtë ndaj demonstratës prej 20,000 trupash në prag të ceremonisë.

Protesta është një sinjal i qartë se zemërimi mbi kthimin e Putinit në Kremlin nuk është shuar, demonstrata fillimisht paqësore u kthye e dhunshme, duke detyruar policët për të rrahur mbrapa, turmat dhe kapur më shumë se 400 njerëz.
Përdorimi i forcës pas mitingjeve paqësore të dimrit të tregojnë se Putin mund të marrë një linjë të vështirë ndaj protestuesve tani që ai është sërish president.
Midis të ftuarve në ceremoninë zyrtare ishte dhe Silvio Berluskoni një nga miqtë e tij të ngushtë.

KOMENTE