English

Greqi. Alexis Tsipras kërkon koalicion kundër masave shtrënguese

Udhëheqësi i Greqisë i ekstremit të majtë është përpjekur për të formuar një qeveri pasi partitë që mbështetën një marrëveshje ndërkombëtare shpëtimi nuk arritën të formojnë një koalicion.

Alexis Tsipras ka për qëllim të formojë një qeveri që do të refuzojë masat shtrënguese të vendosura si pjesë e marrëveshjes.

Por analistët thonë gjithashtu se përpjekjet e tij, pas sondazhit të së dielës, kanë të ngjarë të dështojnë për të arritur numrat e nevojshëm.

Votuesit në Greqi, Francë dhe Itali, të gjithë dolën kryesisht në favor të kandidatëve anti-shtrënguese të kësaj jave.

Në Greqi, të dyja partitë e qendrës së djathtë Demokracia e Re dhe partnerët e ish-koalicionit PASOK, partitë tradicionale të pushtetit, e shohin shumë larg mbështetjen e tyre në favor të partive radikale të majtë dhe të djathtë.

KOMENTE