English

Depresioni post-natal. Zbulojeni përmes një test gjaku të thjeshtë

Një në shtatë gra do të përjetojnë depresionin pas lindjes.
Pas lindjes së fëmijës së tyre - shkencëtarët mendojnë se ata mund të zbulojnë këtë lloj depresioni përmes një test gjaku të thjeshtë.

Hulumtuesit në Warwick Medical School gjetën gratë që kishin të zhvilluara kushtet për të patur 2 variante të dy gjeneve të receptorëve të përfshira në reagimin e trupit prej stresit.
Zbulimi mund të çojë në trajtime më të hershme për gratë që kanë të ngjarë të vuajnë nga depresioni post-natal.

Aktualisht gratë janë diagnostikuar shpesh rastësisht në qoftë se një mami ose e afërm vëren simptoma, të cilat zakonisht shfaqen dy javë pas lindjes. Megjithatë, shumë nëna të reja janë të gatshme të pranojnë se janë duke vuajtur në besimin e gabuar, duke fajësuar veten se janë një 'nënë e keqe. "

Pas studimit të bërë u vu re se gratë që kishin të zhvilluar depresion post-natal kanë më shumë të ngjarë që të kenë një ndryshim të ADN-së në dy gjenet e receptorëve.
Depresionit post-natal është një gjendje serioze dhe krejt ndryshe nga 'Baby Blues', që është e butë dhe më e shkurtër. Simptomet përfshijnë, pikëllim ndryshime në të ngrënë dhe fjetje, qarje, libido të reduktuar, ankth dhe nervozizëm.

Nënat me depresion natal mund të përfundojnë dhe në vrasjen e fëmijëve të tyre ashtu si ndodhi me gruan britanuke që vrau dy foshnjat e saj.

KOMENTE