English

Hugo Chavez, mposht kancerin e tij

Presidenti i Venezuelës Hugo Chavez është kthyer nga Kubë, duke thënë se ai ka përfunduar me sukses kursin e radioterapisë për kancer.

Z. Chavez përqafoi ministrat në pistë në Caracas dhe hynë në këngë para kamerave televizive.

"Në ditët e fundit kam përfunduar me sukses ciklin e rrezatimit, siç është planifikuar nga ekipi mjekësor," tha ai.

Z. Chavez, në pushtet që nga viti 1999, ka insistuar se ai do të kandidojë për president sërish në zgjedhjet e ardheshme në tetor.

"Kam ardhur me optimizëm të madh se ky trajtim do të ketë efekt dhe shpresoj për të, gjithmonë i kërkuoj Perëndisë për të na ndihmuar dhe të na japë mrekullinë e jetës duke i shërbyer atij," tha ai pas 11 ditë në Kubë.

Zyrtarët kanë thënë se profili i ulët i zotit Chavez në javët e fundit ka qenë për shkak të efekteve të radioterapi.
Megjithatë, ka pasur spekulime se gjendja e tij mund të jetë më serioze se sa ai paraqitet.

Z. Chavez, 57 vjeç, tha se ai do të vazhdojë në mënyrë "rigoroze" të ndjekë udhëzimet mjekësore gjatë ditëve të ardhshme.

"Por, si orët dhe ditët kalojnë, unë jam i sigurt se me Perëndinë dhe shkencën mjekësore dhe trupin, ky ushtar, do të kthehet te vendi ku duhet të jetë, në vijën e frontit të luftës, së bashku me popullin venezuelian, promovimin e revolucionit socialist ", tha ai.

Në shkurt, zëvendës-presidenti Elias Jaua tha se kirurgët kishin hequr me sukses një plagë në rajonin e legenit të Z. Chavez.

Z. Chavez ka pasur një operacioni për të hequr një tumor kanceroz nga zona e njëjtë vitin e kaluar.

KOMENTE