English


Fakte rreth spermës që çdo grua duhet të dijë

Sperma përmban spermatozoidët të cilët janë partnerët kryesorë të vezës së femrës.

Ata janë aq të vegjël por tepër të mëdhenj në detyrën që kryejnë. Sperma prodhohet në testikujt dhe një ushtari(spermatozoid) i duhet 10 ditë që të arrijë pjekurinë e tij, i cili më pas kalon dhe rri në epididymis deri në 2 javë, duke pritur ditën e madhe, ku nëse del jashtë është fatkeqësi për të, dhe kur shkon brenda në vezën e femrës është një Fat.

Imagjinoni se ç'luftë e madhe bëhet.
Por për sa kohë mund të mbijetojë sperma në trupin e një gruaje?

Sperma përmban vetëm 10 përqind spermë dhe pjesa tjetër përbëhet nga enzima, vitamina C, kalcium, proteina, natrium, zink, acid limoni dhe sheqer fruktoza.
Çfarë njerëzi hanë mund të ndikojë në shijen e spermës së tyre. Mish i kuq, produkte qumështi, qepë, hudhër, dhe kafe si dhe ushqime që përmbajnë sheqerna natyrore, të tilla si fruta.

Meshkujt e shëndetshëm prodhojnë rreth 70-150.000.000 spermatozoidë në një ditë - por kur ata bërtasin, ata humbasin 3 herë më shumë, ndaj kjo është arsyeja pse ata duan të pushojnë pas seksit
Brenda trupit të një gruaje, një spermatozoid mund të jetojë deri në
5 ditë .
Ka spermatozoidë mashkull dhe femër - femrat janë të ngadalshme, por të forta, ndërkohë që meshkujt janë më të shpejtë, por të dobët.

KOMENTE
  • Moza Prence11:13 - 28 Maj 2012
    hahahahahahah
  • Qazo Tershalla10:45 - 28 Maj 2012
    (jam burr un) ja pse femrat jetojn me sh se ne na i merkan te gjitha vroteinat e ca jan ato gjonat tjera
  • lina 17:30 - 16 Maj 2012
    flm per informatat.