English

Spanja: Nuk e duam vendin e parë në Eurovizion pasi ka shumë shpenzime (VIDEO)

Nëse të gjithë kërkojnë të jenë fitues në Eurovizion ose dëshirojnë të marrin trofeun, Spanja është shprehur që nuk do të donim një çmim të parë pasi ka shumë shpenzime për të organizuar Eurovizionin 2013.

Pastora Soler do të këndojë balada e saj Quedate Conmigo(qëndro me mua) në finale e së shtunës, që do të mbahet në kryeqytetin e Azerbajxhanit Baku të.

Ajo është shkruar në rregullat e konkursit që transmetuesi publik i kombit që fiton duhet të presë vitin e ardhshëm.

"Unë mendoj se nuk është momenti, as për Spanjën dhe as për publikun spanjoll, për të fituar Eurovizionin", tha Soler, për agjencinë e lajmeve AFP.

Qeveria spanjolle ka shkurtuar shpenzimet në televizionin publik, duke rezultuar në anulimin e programeve të ndryshme popullore.
Spanja e ka kaluar këto fazë konkursin në vitin 1969.
Spanja gjithashtu fitoi konkursin në vitin 1968, 12 vjet pasi ai filloi, me këngën La La La të këngëtarit Massiel.
1045

KOMENTE