English

Teknika rreth masturbimit

Nëse kurrë më parë nuk ke masturbuar por do që të masturbosh, në fillim do të ndjeheni e çuditshme, e vetndërgjegjshme, madje edhe pak e frikësuar. Ndoshta do të të duhet të luftosh me zërat brenda kokës tënde që të thonë "vajzat e mira nuk bëjnë nga këto gjëra", ose "një grua e lumtur me martesën e saj nuk do ta dëshironte një gjë të tillë".
Ndoshta ke frikë se të del vetja jashtë kontrollit, ose ndoshta të vjen turp e ndihesh fajtore që po i jep vetes tënde kënaqësi seksuale. Shumë prej nesh ndihen kështu, por me kalimin e kohës një gjë e tillë mund të ndryshojë.

Ka një korrelacion të fortë midis dëshirës për të njohur trupin tuaj dhe për të sjellë veten në orgazmë dhe duke qenë të gatshëm për të shqyrtuar me partnerin tuaj dhe të keni orgazma së bashku", thotë Ph.D Ian Kerner, një terapist seksi nga New York dhe autor i Sex Detox. "Gratë që masturbojë janë zakonisht më të rehatshme me trupat e tyre dhe me seksin në përgjithësi."Disa sugjerime:

. Gjeni një vend të qetë ku mund të jeni vetëm pa ju ndërprerë askush.
. Rehatohuni sa më shumë të mundni
. Po prisni të dashurin dhe ky i dashur është vetja juaj!
. Bëni një banjë ose dush që ju çlodh.
. Fërkojeni të gjithë trupin me krem, locion, vaj apo çfarëdo tjetër që ju bën të ndiheni mirë.
. Me ngadalë eksploroni, me duar dhe me sy format e trupit tuaj. Prekeni veten tuaj në mënyra të ndryshme, vini një muzikë që ju pëlqen, ulni dritat, ndizni një qiri nëse doni.
. Mendoni për njerëz ose situata që ju ndezin seksualisht. Lëreni mendjen t'ju fluturojë e lirë në fantazi. Lëreni trupin tuaj të ç'tendoset. Sigurisht që një atmosferë qetësuese ose e veçantë nuk është gjithmonë e mundur -dhe as e nevojshme. Dëshira mund të na rrëmbejë në momentet më të papritura. Mund të eksitohemi seksualisht dhe të masturbojmë ndërsa jemi duke gatuar, duke udhëtuar me autobus, duke punuar në zyrë, duke ngarë një kalë ose një biçikletë ose duke punuar në kopësht.

Gratë masturbojnë në shumë mënyra.

. Mund të lagim gishtërinjtë (me pështymë, lëng nga vagina ose një lubrifikues) dhe të fërkojmë me to përreth dhe sipër klitorit. Mund ta fërkojmë butësisht ose ta tërheqim lart, mund të fërkojmë pjesën e sipërme të klitorit ose një zonë më të gjerë rreth tij.
. Mund ta fërkojmë atë lart e poshtë, ose rreth e përqark dhe të tentojmë presione dhe ritme të ndryshme. Disa prej nesh masturbojnë duke kryqëzuar këmbët dhe duke ushtruar një presion të vazhdueshëm dhe ritmik në të gjithë zonën gjenitale. Mund të fusim diçka në vaginë gisht, një kastravec të qëruar me temperaturë dhome, një dildo.
. Mund të fërkojmë gjinjtë ose pjesë të tjera të trupit. Shumë prej nesh kanë mësuar të pësojnë një tension muskular.në të gjithë trupin.

Teknika për meshkujt
Lyeni të dyja duart me lubrifikant dhe formonië një unazë me gishtin e madh dhe gishtin tregues. Vendoseni rreth bazës së penisit tuaj. Rrëshqitni unazën që formini me gishtat tuaj deri në bazën e glans (ku fillon koka). Tani formoni një unazë me gishtat e tjerë në dorën tuaj dhe të bëni të njëjtën gjë. Mbani kështu me lëvizje të ngadalta që vijnë duke u shpejtuar derisa të keni ejakulim.

KOMENTE