English

Merimangat vdekjeprurëse pushtojnë qytetin indian. 2 persona vdesin

Që të vdesësh nga pickimi i një merimange për shumë njerëz është dhe e çuditshme.

Por skenari i vërtetë po bëhet mjaft i dukshëm në Indi ku raportohen se dy persona kanë vdekur nga pickimi i merimangës.

Ekspertët janë ende duke u përpjekur për të përcaktuar llojet e marimangës mister që ka zbritur në shifra të mëdha në qytetin indian.
Dhe rezultatet më shumë janë trajtuar në spital pasi qyteti u pushtua papritmas nga tetë këmbë krijesat helmuese muajin e kaluar, të cilat kanë lënë banorët që jetojnë në një gjendje paniku.
Zyrtarët vendorë të shqetësuar kanë konsideruar spërkatjen e qytetit me insekticid për të vrarë kërcënimin si mjaft të rëndësishëm, pasi ekspertët kanë dështuar deri tani për të identifikuar specien.

Një shkencëtar, i cili është në kamp tani në këtë zonë, në një përpjekje për të trajtuar merimangat e rrezikshme, përshkroi krijesat në fjalë si "shumë agresive".
Dr Saika, i tha Times of India se këto insekte i përkasin një specie krejt të re.
Ai tha: "Ajo kërcen në çdo gjë që vjen afër. Disa nga viktimat pohojnë se merimangë kërcen dhe në qoftë se është kështu, ajo duhet të trajtohet me kujdes. "
Zërat janë plot që merimangat mund të jetë ndonjë lloj i insekteve helmuese, duke përfshirë ndoshta një merimangë e madhe, një shpor zi, apo diçka tjetër.

Megjithatë mjekët thonë se merimangat janë amtare në këtë zonë. Ato janë te rrezikshme pasi gjithë trupi i tyre përmban helm dhe pas pickimit personi ndjen dhimbje torturuese dhe të përziera, dhe se vendi i pickimit enjtet dhe nxihet.

KOMENTE