English

Vendet në tranzit 2012. Përshkrim i rëndë për Shqipërinë (VIDEO)

Organizata Freedom House pritet të publikojë të mërkurën raportin e përvitshëm "Vendet në tranzit 2012", ku analizohen zhvillimet demokratike në Europën Qendrore, Lindore dhe ish-vendet e Bashkimit Sovjetik.
Ja një pjesë e raportit ku flitet për Shqipërinë:
"Nuk pati progres gjatë vitit 2011, pas vitesh të trazuara të cilat po e mbajnë Shqipërinë larg marrjes së statusit të vendit kandidat për në BE. Një skandal më profil të lartë korrupsioni që implikonte zëvëndëskryeministrin, shkaktoi protesta antiqeveritare, nga ku forcat e sigurisë vranë 4 persona. Zgjedhjet lokale u karakterizuan nga dhuna ndërsa ankimimet në gjykatë, për zgjedhjet ne Tiranë u morën në mënyrë partizane, duke shkaktuar kështu për Shqipërinë rënie në renditjen, përsa i përket procesit zgjedhor. Gjithashtu renditja në lidhje me kornizën ligjore dhe pavarësinë e sistemit të drejtësisë u përkeqësuan pas ndërhyrjeve gërryese, si pasojë e influencës që ka politika"
1078

KOMENTE