English

Fëmija lind pa sy (FOTO)

Fëmija që shihni në krah ka lindur pa sy por ai është shumë i lumtur kur një pishtar me dritë bie në fytyrën e tij.

Kur Marwanijun ishte 8 muajsh reflektoi nga një dritë që ju drejtua në fytyrë.
Mjekët tani pohuan se ka një sy nën lëkurë në anën e majtë por është tepër i ndjeshëm për ta ekspozuar.

Prindërit e tij u mërzitën aq shumë kur panë që fëmija i tyre ishte pa sy. Por mjekët e spitalit në Urumq, kryeqyteti i Xinjiangnë më pas i thanë se ai ka një sy të majtë por i ishte bllokuar nga lëkura.
"Ai është i etur për të parë dritën, dhe të lutemi çdo ditë që ai mund të shohi dritën," tha babai i djalit.
Por për fat të keq ekspertët në Spitalin 474 të ushtrisë thanë se fëmija nuk ishte i përshtatshëm për kirurgji, sepse syri i tij nuk ka lente.
Edhe në qoftë se operacioni ekspozon kokërdhokun e tij të majtë, ai nuk do të jetë në gjendje për të parë asgjë.
Mjekët sugjeruan se djali mund të jetë i përshtatshëm për instalimin e syrit artificial kur të bëhet 16 vjeç.
Ka arsye të ndryshme që fëmijët janë të lindur pa sy.

KOMENTE