English

Si ta lani penisin tuaj

Është pjesë e trupit që meshkujt ndoshta e vlerësojnë më shumë, kështu që
kushtojini kujdesin që meriton për ta mbajtur gjithmonë të pastër dhe të shëndetshëm, dhe të aftë për qëllimin që ka.
Nëse ju merrni përfitime, nuk jeni i vetmi pasi dhe partneria juaj do të jetë shumë mirënjohëse.

1. Bëni lavazh me ujë të ngrohtë, butësisht çdo ditë kur jeni duke bërë banjë.

2. Nëse e keni lafshën e penisit, tërhiqeni atë butësisht dhe laje nën të.

3. Nëse ju nuk e lani saktë nën lafshë substancë natyrale tepër e ndjeshme që quhet smegma mund të fillojë për të mbledhur.

Smegma është një lubrifikant natyral që e mban të lagësht penisin. Ndodhet në krye të penisit dhe nën lafshën e penisit.
Nëse smegma ndërton nën lafshë e penisit, një burim për mbledhjen e bakereve dhe ju nuk e tërhiqni butësisht lart e poshtë atëherë do të zhvillohet një terren ushqyes për bakteret dhe mund të shkaktojë skuqje dhe ënjtje në kokën e penisit tuaj, i quajtur balanitis .

Patrick Franch, një mjek konsulent në shëndetin seksual, thotë: "Është me të vërtetë për t'u habitur se si shumë njerëz nuk e pastrojnë nën lëkurë(lafshë) penisin e tyre.
"Jo vetëm që ata rregullisht zhvillojnë komplikime nga mos higjiena, por është gjithashtu një mospranim nga ana e partneres."
Mos u mundoni me forcë të tërhiqni mbrapsht lafshën e penisit te një fëmijë apo djalë i ri pasi kjo mund të jetë e dhimbshme dhe të shkaktojë dëm. Në këtë fazë të zhvillimit të tyre, nuk ka nevojë për të pastruar brenda lafshën e penisit.

Ndërsa higjiena e rregullt personale është e rëndësishme, larja e shumtë me sapun dhe xhel dushi mund të shkaktojë dhëmbje. Butësisht larja e penisit tuaj një herë në ditë me ujë të ngrohtë është e mjaftueshme për të ruajtur higjienë të mirë. Nëse ju doni të përdorni sapun, zgjidhni një sapun të butë ose jo të parfumuar për të zvogëluar rrezikun e acarimit të lëkurës.

Mund të jetë joshëse për të përdorur talk(pudër) dhe deodorants në penisin tuaj, por këto janë mirë të shmangen sepse talk do të kalojë nën lafshën e penisit ku ajo mund të shkaktojë iritim.

Edhe meshkujt e bërë synet duhet të jenë po aq të kujdesshëm në lidhje me pastrimin e penisit të tyre. Pasi nuk ka një lafshë dhe kreu i penisit nuk është më i mbrojtur nga pluhuri, djersa dhe të gjitha llojet e irrituesve.

Testikujt

Mos harroni të mbani të pastër edhe testikujt, ku djersa dhe qimet mund të kombinohen për të prodhuar një erë të fortë, ashtu si në sqetullat tuaja.
Këto fusha kanë nevojë për larje të shpeshta për të ndalur djersën nga akumulimi, sidomos pasi ata janë të mbuluar nga të brendshmet për shumicën e ditës.
Sigurohuni që zona midis testikujve dhe anusit të jetë e pastër dhe pa erë.

Gjithashtu një ide e mirë është për të kontrolluar testikujt tuaj për gunga një herë në muaj, pas një banje të ngrohtë ose dush.
Shikoni për ndonjë gunga të pazakonshme që nuk ishte aty përpara. Zbuloni se çfarë ka në testikujt dhe shihni si ndjehen ata.

KOMENTE