English

Lista e frutave për humbje peshe me indeks glicemik të ulët

Humbja në peshë ose më saktë ulja e yndyrnave të tepërta në organizmin tonë gjithmonë do të jetë në plan të parë. Përpjekjet janë të shumta duke filluar që nga dietat, ushtrimet e ndryshme dhe largimi i një sërë ushqimeve.
Ndërkohë dhe largimi i ushqimeve nuk është i mirë pasi krijojmë defiçite në organizëm.

Ndaj të hahen ato ushqime që ulin yndyrnat, humbim në peshë por dhe që furnizojnë organizmin me minerale dhe vitaminat e duhura.

Fruta e ulëta të miratuara nga qeveria për humbje peshe ende mund të jenë një shtesë e planit të shëndetshme dhe duke ekzaminuar që të hahen frutat që ndikojnë pak në sheqerin në gjak dhe nivelet e insulinës.

Indeksi glycemic humbje peshe është një konsideratë shumë e rëndësishme kur zgjedh llojet e ushqimeve që ju do të hani. Për shembull, bukë thjesht e bardhë ka një indeks shumë të lartë glycemic dhe do të shkaktojë një deklaratë pothuajse të menjëhershëm të insulinës.

Lista e frutave me GI(indeks glicemik) të ulët
Qershi 22

Kumbulla 24

Mandarinë 25

Pjeshkë 28

Mollë 34

Dardhë 41

Kajsi të thata 32

Rrush 43

Arë Kokosi 45

Kivi 47

Portokall 40

Luleshtrydhe 40

Kumbulla të thata 29

KOMENTE