English

Shkenca a mund të ketë vlera nga arti?

Lëndime të trurit dhe çrregullimi post-traumatik nga stresi ndikojnë në dhjetëra mijëra veteranëve amerikanë të luftës në Irak dhe Afganistan.

Është e njohur se terapitë e artit mund të ndihmojë me efektet psikologjike të këtyre plagëve të padukshme, por a mund të nxitin shërimin fizik?

Një spital i lartë ushtarak në afërsi të Uashingtonit është duke zhvilluar testet e para klinike të plota për të gjetur se si arti funksionon.

Qendra Kombëtare e Ekselencës Intrepidpo kryen studimin si pjesë e një përpjekjeje më të gjerë për të matur vlerën e përpjekjeve krijuese në të gjitha fazat e zhvillimit njerëzor.

Jane O'Brien i BBC-së shkoi në objektin e ri ushtarak mjekësor në Walter Reed të Qendrës Kombëtare Mjekësore Ushtarake në Bethesda, Maryland, për të mësuar më shumë.

KOMENTE